<>

Τα Εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας Λευκάδος υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Categories: Τελευταία νέα

Τον Αγιασμό των εγκαινίων του νέου Κέντρου Υγείας Λευκάδος τέλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά και κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Πρόκειται για έναν νέο, ανακαινισμένο χώρο που στεγάζεται πίσω από το παλιό Νοσοκομείο της πόλεως, εκεί που λειτουργούσε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Το παρών έδωσαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννης Καρβέλης, ο διοικητής Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Ιωάννης Μπάκαβος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Μπουρδάρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Φίλιππος Σκληρός, το μέλος της τοπικής κοινότητας Λευκάδας κ. Λάμπρος Κοσμάς κ.α

Αμέσως μετά την τέλεση της Ακολουθίας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας , παθολόγος, κ. Ευστάθιος Κατωπόδης ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, την κ. Υφυπουργό και τους παραβρισκόμενους στους νέους χώρους του Κέντρου.

Η κ. Ράπτη με τη σειρά της εξήγγειλε μεταξύ άλλων την ίδρυση, μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, Κινητής Μονάδας Παιδιών και Εφήβων, για την κάλυψη των αναγκών της Λευκάδας και των όμορων περιοχών Πρέβεζας και δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Ανακοίνωσε, επίσης, την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας με ειδικότητες ψυχογηριατρικής, για την υποστήριξη της Τρίτης Ηλικίας, κυρίως στον τομέα της άνοιας – Alzheimer.